В ГЕРБ-СДС знаем от опит, че най-трудната битка в политиката е битката

...
В ГЕРБ-СДС знаем от опит, че най-трудната битка в политиката е битката
Коментари Харесай

Десислава Атанасова с емоционален пост във Facebook

В ГЕРБ-СДС знаем от опит, че най-трудната борба в политиката е борбата със самия себе си. Със личното си его, със личните си илюзии и със личните си дефекти. Тази борба е надалеч по-важна от конюнктурните борби с настоящия политически конкурент, тъй като е решаваща за дълготрайните вероятности пред всяка политическа мощ. Ние знаем, че изходът от тази борба зависи от самите нас и от силите ни да преодолеем самите себе си. От опцията за реализиране на качествена смяна, която рано или късно намира своя позитивен резултат. Това написа националният представител и ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в профила си във Фейсбук.

Публикацията на депутата от партията на Бойко Борисов гласи следното:

През последните две години, ние бяхме подложени на редица тествания, само че най-голямото от тях беше изкушението да се превърнем в фракция. Да се затворим в себе си и да заживеем в личен свят – надалеч от действителността и нейните провокации. Да се отдадем на фантазии за реванш и жадност за възмездие. Да забравим главните си политически задания и уговорките си пред обществото и да ги подменим с изложение на персонални страсти. Да обявим всички останали за неверници или за еретици. Да заживеем с чувството, че сме жертва, която инстинктивно мечтае да бъде главорез.

Най-голямата ни победа през последните две години беше, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в главорез. През цялото това време от тази заплаха, ни спасяваше непрестанното самонапомняне, че най-непосредствената ни задача като политическа групировка е да решаваме действителните проблеми на обществото, да се стремим да съхраняваме неговата целокупност и да следваме дневния ред на болшинството от българските жители.

Именно институционализирането на този дневен ред и превръщането му в публична държавна политика е нашата най-голяма задача през днешния ден. Този дневен ред стои надалеч от фикциите и фиксациите на злободневните политически битки. Той не може да се реализира в нереалните и общи формулировки на празнодумието. Неговото наличие е съответно и изисква дейности. То се състои в непосредствената опция за трайно и стабилно решение на политическата рецесия, което от своя страна да даде ефикасен отклик на икономическите, финансовите, геополитическите и обществените провокации пред българското общество.

Тези провокации са надалеч по-значими и по-важни от страстите на всеки един от нас. И в случай че българските жители имат цялостното право да бъдат прочувствени, то ние, техните представители нямаме това право. Ние имаме само задължението да преработим тази гражданска страст и да я превърнем в положителен дневен ред на страната.

От позицията на първа политическа мощ, ние сме наясно, че българският народ сподели, че нито една от партиите в 49-ото национално заседание не може да реши политическата рецесия сама. Ние към момента нямаме самочувствието, че сме спечелили изборите, тъй като доста ясно виждаме, че нашата позиция не просто не е преобладаваща, само че и е една от многото в този парламент. Имаме ясното схващане, че нашата победа няма по какъв начин да се състои в проценти, цифри и депутатски места. Нашата победа би била годна, само в случай че 49-ото национално заседание успее да възвърне базовите публични консенсуси, да излъчи устойчиво, дейно и умело ръководство и да сътвори среда на взаимоотношения оттатък споровете и свадите.

В името на тази победа, ние сме подготвени не просто да беседваме с всяка от партиите, които българските жители са изпратили в Народното събрание, само че и да се съобразим с другите причини. Ние сме тук, не с цел да разширяваме публичните разломи и да отваряме нови рани в тъканта на нацията, а с цел да дадем съответна политическа форма на разбирането, че можем не просто да живеем дружно, само че и дружно да реализираме триумфи за цялото българско общество.

Както в предходния парламент, по този начин и в този, решаването на политическата рецесия не може да се случи по комфортен за нито една от партиите метод. Няма работеща управническа настройка, която да не породи напрежение измежду нашите членове и симпатизанти. Въпрос на политическо водачество е, верните решения да се взимат в точния момент, без значение от вътрешнопартийните недоволства. Въпрос на храброст е да излезем от рамките на тактическите сметки и да насочим политическата си сила към работа за цялото общество, а освен за личната си групировка. Убедени сме, че в дълготраен проект, сходен метод ще даде положителни резултати и за укрепването на политическите трендове, които представляваме.

През последните две години, българската политическа система претърпя голяма промяна. Промяната е реалност, както в политически, по този начин и в публичен проект. Тя може би не е такава, каквато сме си я представяли от своите разнообразни гледни точки, само че нейното наличие е реалност, която не може да бъде анулирана. Въпросът оттук насетне е, в положение ли сме да приемем действителностите на смяната и да се опитаме да управляваме рационално процесите, които е породила?

Имаме ли задоволително политическа храброст и самочувствие да се надигнем пред личните си страхове и илюзии и да ги отменим в името на бъдещето? Способни ли сме да вършим разлика сред мечтано и фактически и да потърсим виновността за личните си провали и несполуки първо в себе си, а по-късно в останалите?

Вярвам, че ще бъдем на равнището на провокациите, пред които сме изправени и решенията, които ще взимаме в 49-ото национално заседание няма да бъдат водени от тези две мотивации.

Желая триумф на всеки един от Вас и Бог да пази България!

П.П Декларация на ГЕРБ - СДС, с която се откри сесията на 49- тото Народно събрание.

И тогава и в този момент считаме, че би трябвало да превъзмогнем себе си, в името на по-голяма цел - триумф за България!

Съединението прави силата!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР